Champagne av högsta klass
Champagne Laurent-Perrier är fortfarande familjeägt sedan grundandet 1812. Familjen Nonancourt har ägt egendomen sedan 1939 då Marie-Louise de Nonancourt, en änka med fyra barn köpte gården. Men det var under ledning av yngste sonen Bernad de Nonancourt, nyss hemkommen från kriget, som den moderna inkarnationen av Laurent Perrier såg dagens ljus. 1948 var Bernard endast 28 år och företaget hade cirka tjugo anställda med en produktion på ynka 80 000 flaskor. Under hans ledning blev Laurent-Perrier en sann innovatör i Champagne på bara 40 år. Fascinerad av ny teknik, men fast förankrad vid traditionerna i Champagne så skapade Bernard de Nonancourt den numera välkända Laurent-Perrier-stilen, det vill säga: friskhet, elegans och renhet. Vinerna från Laurent-Perrier är kända just för sina eleganta och finstämda maner. De är lätta i stilen med uttalad fruktighet och nyanserade toner. Chardonnay är ofta den dominerande druvsorten i vinerna och huset har som princip att låta vinerna ligga länge på jästfällningen i källaren, vilket fördjupar smakens komplexitet. Alla viner genomgår malolaktisk jäsning. Ett av de största avtrycken i historien är husets innovation av rosé. Få andra producenter har så hängivet ägnat sig åt att utveckla kategorin och resultatet är slående. Redan 1968 började man laborera med lång maceration av Pinot Noir vilket gav vinerna hög intensitet, mogna röda fruktaromer och hög fräschör. Laurent-Perrier arbetar efter devisen att skapa den perfekta balansen genom att blanda olika årgångar, till förmån för att arbeta med enskilda årgångar. Detta har bland annat resulterat i deras prestigefyllda Grand Siècle, som består av en blend av tre årgångar med potential och karaktär att tillsammans skapa den perfekta årgången.
