fbpx
Öppna meny

Christian Drouin

Christian Drouin har i konnässörkretsar tilldelats det föga blygsamma epitetet ”Kungen av calvados”. För den oinvigde kan detta tyckas kaxigt, men faktum kvarstår att få bidragit lika mycket att förflytta calvados från enkel, lokal dryck konsumerad i Normandie till ett eftertraktat destillat för finrummen.

Frankrike

“Kungen av calvados”

CHRISTIAN DROUIN, en passionerad calvadosentusiast som 1960 köpte gården Fiefs Sainte-Anne vid Gonneville i hjärtat av Pays d’Auge, Normandie. Med en vedeldad kopparpanna, fri budget och obegränsad tid var målet att göra världens bästa calvados. 1969 anslöt Christians son till gården och allt tog fart. På 1990-talet flyttade Drouins stora delar av produktion och lager till en hästgård från 1600-talet som döptes till Domaine Couer de Lion. Idag är sonson Guillaume Drouin vid rodret. År 2013 tilldelades man utmärkelsen ”Best Distillery in the World” vid World Spirits International Competition.

Ring och beställ viner från Christian Drouin

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!