Smördegsstjärnor med oliviade och Gåslever i brioche med rödvinskokt fikon
-
Baka av Smördegsstjärnorna
-
Låt brioche degen jäsa
-
Grädda briochen
-
Koka fikon
Ingredienser
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- Smördegsstjärnor med oliviade
- 150 g sardellfyllda gröna oliver
- 1 msk kapris
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 0,5 dl hackad olivolja
- 1 msk hackad basilika
- nymalen svartpeppar
- 2 plattor smördeg
- 1 ägg till penslingen
- 6 rosmarinskvistar till garneringen
- Rödvinskokta fikon
- 3 st färska fikon
- 3 dl rödvin
- 2 dl socker
- Brioche
- 15 gr jäst
- 0,7 dl varm mjölk
- 2,5 tsk salt
- 500 gr vetemjöl
- 6 st ägg
- 350 gr osaltat smör rumstempererat
- 2,5 msk socker
- 1 äggula vispat med 1 msk mjöl till penslingen
- 200 g gåsleverterrine