Endive med sill, äggröra och inlagd rödlök

En toppeninledning på en härlig middag eller ett bra bufféalternativ. Recept och foto: Simon Bajada.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 st endiver
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 200 g matjesill
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl créme fraiche
  • 1 msk hackad kapris
  • 1 msk stenbitsrom
  • 1 kruka dill
  • 1 st liten rödlök
  • 1 tsk florsocker
  • 3-4 skivor rågknäckebröd
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Börja med den inlagda löken: hacka rödlök fint och lägg i en liten skål med florsockret, blanda och ställ åt sidan.

Skala och tärna äggen. Skär sillen i små bitar och blanda med äggen i en större bunke.

Skär bort rotfästet på endiven. Lossa blad som passar att användas som koppar.

Hacka resten av bladen fint och blanda med sillen och äggen. Blanda sedan i alla resterade ingredienser förutom knäckebröden och rödlöken.

Stöt knäckebröden i en mortel.

Fyll endivebladen med röran, toppa med lite inlagd lök och strö över brödsmulor.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Endive med sill, äggröra och inlagd rödlök"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se