Grillad entrecôte med krämig dressing på rostad vitlök

En klassisk grillad entrecôte som serveras med ugnsrostad potatis, en krämig dressing på rostad vitlök och ett glas sammetslen Barbera.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 kg färskpotatis
  • 4 st bitar entrecôte à 200 gram
  • salt
  • nymald peppar
  • Vitlöksdressing
  • 1 hel vitlök (dela horisontellt)
  • 2 st äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225°.

Rosta potatisen tillsammans med vitlök, olja, salt och peppar, cirka 30 minuter i mitten av ugnen.

Ta ut vitlöken efter cirka 20 minuter. Låt svalna.

Ta loss och skala 4 klyftor.

Gör vitlöksdressingen enligt följande.

Mixa vitlök, ägg och vinäger med en stavmixer.

Vispa droppvis i olja till en fast och krämig dressing.

Smaka av med salt och peppar.

Pensla köttet med olivolja och grilla precis innan servering.

Servera med vitlöksdressing, rostad potatis och grönsallad.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Grillad entrecôte med krämig dressing på rostad vitlök"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se