Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 6 st plommontomater
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 vitlöksklyfta tunt skivad
  • 1 kvist rosmarin
  • 4 rejäla skicor pecorinoost
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 125 C.

Halvera tomaterna på längden.

Ringla lite olivolja på en ugnsplåt, strö ut hälften av saltet och sockret och lägg ut tomathalvorna med snittytan uppåt.

Ringla resten av olivoljan och strö ut resten av saltet och sockret över tomaterna.

Placera en tunn skiva vitlök och några blad rosmarin på varje tomathalva.

Baka av tomaterna i ugnen i 4 timmar.

Avlägsna vitlöken och rosmarinen från tomaterna och låt dem svalna.

Servera tomaterna med skurna skivor av peorinoost, några droppar olivolja och hackad färsk rosmarin.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se