Olivpanerad torsk med blomkålspuré

Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Olivstekt torsk
  • 4 st skrei-filéer
  • 0,5 burk gröna oliver
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • salt
  • nymalen peppar
  • vetemjöl
  • olivolja till stekning
  • Blomkålspuré
  • 1 st stort blomkålshuvud (ca 800 gram)
  • 1 dl mascarpone
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
  • salt
  • nymalen peppar
  • 2 msk finskuren gräslök
  • Olivcrème
  • 1 burk Zeta Crème av gröna oliver
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Vänd runt skreibitarna försiktigt i olivcremen och olivolja, ställ kallt i en timme.

Skär bort det gröna på blomkålen.

Skär huvudet i mindre bitar, stock och allt.

Lägg i en kastrull och täck med lättsaltat vatten.

Koka blomkålen mjuk i 10-15 minuter.

Häll bort vattnet och ånga av ordentligt.

Tillsätt mascarponen och mjölken, koka ihop i 2 minuter.

Mixa till en jämn puré med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

Rör i gräslöken.

Vänd runt skreibitarna försiktigt i olivcremen och olivolja, ställ kallt i en timme.

Salta och peppra fisken och vänd den i vetemjöl.

Stek den i rikligt med olivolja 2-3 minuter på varje sida.

Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Olivpanerad torsk med blomkålspuré"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se