Renkalv med morotspuré och skysås
Att vilt och Barolo går perfekt ihop är sen gammalt och det är detta recept ett utmärkt exempel på.
Receptet är framtaget av Livets Goda Vinet & Maten.
Ingredienser
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- Renkalv
- 2 st putsade filéer
- 1 näve salvia
- 1 kvist rosmarin
- Morotspuré
- 10 st grovt hackade morötter
- 1 st grovt hackad gul lök
- 1 liter ekologisk standardmjölk
- 2 msk grönsaksfond
- 1 tsk spiskummin
- 25 g smör
- 1 msk balsamvinäger
- Löksvamp
- 1 st fint hackad gul lök
- 1 st grovt hackad portabello
- Skysås
- 0,5 dl steksky från renkalven
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- 1 msk tryffelolja
- smör
- olivolja
- peppar
Skriv en kommentar till "Renkalv med morotspuré och skysås"
Visa kommentarer Dölj kommentarer