Renkalv med morotspuré och skysås

Att vilt och Barolo går perfekt ihop är sen gammalt och det är detta recept ett utmärkt exempel på.

Receptet är framtaget av Livets Goda Vinet & Maten.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Renkalv
  • 2 st putsade filéer
  • 1 näve salvia
  • 1 kvist rosmarin
  • Morotspuré
  • 10 st grovt hackade morötter
  • 1 st grovt hackad gul lök
  • 1 liter ekologisk standardmjölk
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 tsk spiskummin
  • 25 g smör
  • 1 msk balsamvinäger
  • Löksvamp
  • 1 st fint hackad gul lök
  • 1 st grovt hackad portabello
  • Skysås
  • 0,5 dl steksky från renkalven
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tryffelolja
  • smör
  • olivolja
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 90 grader.

Salta och peppra kalvfiléerna. Stek i smör i en stekpanna tillsammans med rosmarin. Filéerna ska få en fin yta runt om. Spara stekskyn till såsen.

Baka klart renkalven i ugnen. Innertemperaturen ska nå 56 grader.

Ta ut köttet och låt vila.

Lägg morötterna och löken i en kastrull. Täck morötterna och löken med mjölk. Koka upp tillsammans med grönsaksfonden.

Slå på mjölken så att den täcker och koka upp tillsammans med grönsaksfonden.

Låt småputtra cirka 20 minuter eller tills morötterna mjuknat.

Häll av mjölken. Mixa morötter och lök med en stavmixer.

Klicka ner smöret. Smaka av purén med salt och peppar.

Ringla ner balsamvinäger. Blanda ordentligt.

Stek lök och svamp i en klick smör. Löken ska mjukna.

Plocka bort portabellon. Håll löken varm.

Blanda ingredienser till skysåsen i en skål.

Smaka av med salt och peppar.

Skär klvfiléerna i fina bitar. Lägg upp på tallrikar. Droppa skysåsen över. Klicka på morotspurén och lägg en matsked lök ovanpå.

Smaklig måltid!

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Renkalv med morotspuré och skysås"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se