Pizza Napoletana

  • Låt degen jäsa i
  • Grädda i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 150 g mozarella skivad
  • 1/2 gullök skivad
  • 12-16 sardellfileér
  • svarta oliver
  • Tomatsås
  • 1 finhackad gullök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • basilika
  • oregano
  • salt & svartpeppar
  • Pizzadeg
  • 1/2 pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 6 dl vetemjöl
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Pizzadeg 

Smula jästen i en bunke och rör ut den med det ljumna vattnet, sockret och saltet.

Tillsätt olivoljan och vetemjöl, lite i taget, och arbeta ihop till en deg.

Knåda degen ordentligt och länge tills den känns smidig och följsam.

Det går med fördel att göra pizzadegen i en matberedare med degkrok.

Låt degen jäsa övertäckt med en handduk i ca 1 timme eller tills den är dubbelt så stor.

Lyft ur degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop den lätt.

Dela degen i 6 lika stora delar.

Kavla eller arbeta ut degbitarna tunt och lägg dem på plåtar smorda med lite olivolja.

Tomatsås

Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken i oljan tills den är mjuk.

Tillsätt socker, tomatpuré, krossade tomater och örtkryddorna.

Koka ihop tomatsåsen i ca 15 minuter utan lock, smaka av med salt och peppar och låt såsen kallna.

Vill man ha en slätare sås kan man mixa den lätt med en stavmixer eller i en mixerkanna.

Pizza Napoletana

Bred ut tomatsås på de utkavlade pizzabottnarna och fördela mozzarellaskivorna över tomatsåsen.

Lägg på skivad lök, sardeller och valfri mängd oliver.

Grädda längst ner i 275° C varm ugn i ca 15 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se