Pizza Napoletana

  • Låt degen jäsa i
  • Grädda i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 150 g mozarella skivad
  • 1/2 gullök skivad
  • 12-16 sardellfileér
  • svarta oliver
  • Tomatsås
  • 1 finhackad gullök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • basilika
  • oregano
  • salt & svartpeppar
  • Pizzadeg
  • 1/2 pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 6 dl vetemjöl
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Pizzadeg 

Smula jästen i en bunke och rör ut den med det ljumna vattnet, sockret och saltet.

Tillsätt olivoljan och vetemjöl, lite i taget, och arbeta ihop till en deg.

Knåda degen ordentligt och länge tills den känns smidig och följsam.

Det går med fördel att göra pizzadegen i en matberedare med degkrok.

Låt degen jäsa övertäckt med en handduk i ca 1 timme eller tills den är dubbelt så stor.

Lyft ur degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop den lätt.

Dela degen i 6 lika stora delar.

Kavla eller arbeta ut degbitarna tunt och lägg dem på plåtar smorda med lite olivolja.

Tomatsås

Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken i oljan tills den är mjuk.

Tillsätt socker, tomatpuré, krossade tomater och örtkryddorna.

Koka ihop tomatsåsen i ca 15 minuter utan lock, smaka av med salt och peppar och låt såsen kallna.

Vill man ha en slätare sås kan man mixa den lätt med en stavmixer eller i en mixerkanna.

Pizza Napoletana

Bred ut tomatsås på de utkavlade pizzabottnarna och fördela mozzarellaskivorna över tomatsåsen.

Lägg på skivad lök, sardeller och valfri mängd oliver.

Grädda längst ner i 275° C varm ugn i ca 15 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer