fbpx
Öppna meny

Vit chokladbavaroise med passionsfruktsgelé

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Ingredienslista
  • 3 dl Mjölk
  • 150 gr Vit choklad
  • 4 Äggulor
  • 1 dl Socker
  • 3,5 st Gelatinblad
  • 2,5 dl Vispgrädde
  • 3 st Passionsfrukter
  • 2,5 dl Apelsinjuice
  • 0,5 dl Citronjuice
  • 0,75 dl Florsocker
  • 1 halv Vaniljstång
  • 2 Gelatinblad
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smält den vita chokladen i en kastrull tillsammans med mjölken.

Vispa äggulor och socker tills det är vitt och pösigt.

Mjuka upp 3,5 gelatinblad i kallt vatten.

Häll chokladmjölken över äggsmeten och vispa ihop.

Häll tillbaka blandningen i kastrullen, låt sjuda under ständig omrörning tills den tjocknar, den får ej koka.

Krama ur gelatinbladen och rör ut dem i den varma chokladkrämen, låt den kallna.

Vispa grädden och vänd ner den i chokladkrämen.

Fyll 6 st vinglas till ca 3/4 och ställ i kylen.

Lägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten.

Värm upp apelsin- och citronjuice med de urgröpta passionsfrukterna, sockret och en halv urskrapad vaniljstång.

Krama ur gelatinbladen och smält dem i blandningen.

Låt gelén svalna och fyll sedan försiktigt glasen med gelén.

Låt gelén stelna i kylen ca 1 timme.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!