Vit chokladbavaroise med passionsfruktsgelé

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Ingredienslista
  • 3 dl Mjölk
  • 150 gr Vit choklad
  • 4 Äggulor
  • 1 dl Socker
  • 3,5 st Gelatinblad
  • 2,5 dl Vispgrädde
  • 3 st Passionsfrukter
  • 2,5 dl Apelsinjuice
  • 0,5 dl Citronjuice
  • 0,75 dl Florsocker
  • 1 halv Vaniljstång
  • 2 Gelatinblad
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smält den vita chokladen i en kastrull tillsammans med mjölken.

Vispa äggulor och socker tills det är vitt och pösigt.

Mjuka upp 3,5 gelatinblad i kallt vatten.

Häll chokladmjölken över äggsmeten och vispa ihop.

Häll tillbaka blandningen i kastrullen, låt sjuda under ständig omrörning tills den tjocknar, den får ej koka.

Krama ur gelatinbladen och rör ut dem i den varma chokladkrämen, låt den kallna.

Vispa grädden och vänd ner den i chokladkrämen.

Fyll 6 st vinglas till ca 3/4 och ställ i kylen.

Lägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten.

Värm upp apelsin- och citronjuice med de urgröpta passionsfrukterna, sockret och en halv urskrapad vaniljstång.

Krama ur gelatinbladen och smält dem i blandningen.

Låt gelén svalna och fyll sedan försiktigt glasen med gelén.

Låt gelén stelna i kylen ca 1 timme.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Välkommen!