Parmesanostpaj

  • Förberedelser
  • Grädda i ugn

Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Parmesanostpaj
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g rumstempererat smör
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 msk kallt vatten
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl Zeta Mascarpone
  • 250 g riven Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån LÄS MER
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Arbeta ihop mjölsorterna och saltet med smöret, använd gärna fingrarna.

Tillsätt olivolja och vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen cirka 30 minuter.

Tryck ut degen i en pajform (diameter 24 cm) med löstagbar kant. Gör degkanten ca 3 cm hög.

Förgrädda botten i 175 grader i 15 minuter.

Låt svalna.

Värm mjölken lite i en kastrull. Rör i mascarponeosten och den rivna parmesan.

Låt svalna.

Knäck äggen i en skål eller bunke och vispa upp. Vispa sedan i ostblandningen.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ugn i 150 grader i cirka 40 minuter, tills den fått fin färg och stannat.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Parmesanostpaj"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se