Lakritspavlova med lemoncurd och bär

Avsluta middagen med denna magiska dessert.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 3 st äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk ättiksprit
  • 30 st turkisk peppar (100 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • frukt och bär efter smak
  • florsocker till garnering
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 125 grader.

Gör i ordning ett varmt vattenbad. Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren värmetålig bunke tills den börjar blir en fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Vispa över ett varmt vattenbad till tills marängen når 63 grader. Ta bort från värmen och fortsätt vispa till en glansig och fast maräng och tills den kallnar.

Krossa karamellerna och rör ner i marängsmeten.

Rita på ett bakplåtspapper 4 cirklar. Klicka marängmassan i cirklarna och forma små korgar. Grädda marängerna i ugnen i ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna i ugnen med luckan på glänt.

Vispa grädden. Lägg lite lemon curd i varje maräng. Toppa med grädde och garnera med bär. Sikta över lite florsocker.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Lakritspavlova med lemoncurd och bär"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se