Ryggbiff med jordärtskockspuré
Matcha din ryggbiff med en mustig rödvinssås, en härlig jordärtskockspuré och ett glas smakrikt rött vin.
Ingredienser
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- Ryggbiff
- 4 st skivor ryggbiff, cirka 550 gram
- salt
- grovmalen svartpeppar
- smör till stekning
- Rödvinssås
- 1 st morot
- 1 dl rotselleri
- 1 st rödlök
- 2 st torkade fikon
- 2 msk smör
- 3 dl rödvin
- 4 msk koncentrerad kalvfond
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk soja
- 1 msk Maizena-redning
- salt
- svartpeppar
- sky från ryggbiffen
- Jordärtskockspuré
- 400 g potatis
- 300 g jordärtskockor
- 1/2 dl vispgrädde
- smör
- salt
- svartpeppar
- riven ost, ecxempelvis Västerbottenost
Skriv en kommentar till "Ryggbiff med jordärtskockspuré"
Visa kommentarer Dölj kommentarer