Ryggbiff med jordärtskockspuré

Matcha din ryggbiff med en mustig rödvinssås, en härlig jordärtskockspuré och ett glas smakrikt rött vin.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Ryggbiff
  • 4 st skivor ryggbiff, cirka 550 gram
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • smör till stekning
  • Rödvinssås
  • 1 st morot
  • 1 dl rotselleri
  • 1 st rödlök
  • 2 st torkade fikon
  • 2 msk smör
  • 3 dl rödvin
  • 4 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk soja
  • 1 msk Maizena-redning
  • salt
  • svartpeppar
  • sky från ryggbiffen
  • Jordärtskockspuré
  • 400 g potatis
  • 300 g jordärtskockor
  • 1/2 dl vispgrädde
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • riven ost, ecxempelvis Västerbottenost
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Jordärtskockspuré

Skala och skiva potatis och jordärtskockor.

Ta fram två kastruller. Häll i vatten, salta och koka potatis och jordärtskockor mjuka i varsin kastrull.

Häll av vattnet, mixa jordärtskockorna.

Pressa sedan ner potatisen i kastrullen med jordärtskockor.

Tillsätt grädde och smör.

Mixa till en klumpfri puré.

Salta och peppra.

Lägg moset i ugnsfasta formar. Glöm inte att smörja formarna.

Strö över riven ost.

Grädda i ugn på 250 grader några minuter, tills moset fått fin färg.

Rödvinssås

Värm upp hälften av smöret i en kastrull.

Bryn sedan lök, rotselleri, morot och fikon.

Tillsätt vin och kalvfond.

Sjud på medelhög värme i cirka 10 minuter.

Sila och häll tillbaka i kastrullen.

Tillsätt grädde, soja och Maizena (red Maizenan i kallt vatten innan).

Koka upp. Blanka med resten av smöret.

Smaka av med salt och peppar.

Ryggbiff

Stek ryggbiffen cirka två minuter per sida, precis innan servering.

Salta och peppra.

Späd steksyn med 1 dl kallt vatten, häll ner skyn i rödvinssåsen.

Koka upp såsen.

Servera ryggbiffen, jordärtskockspurén och rödvinssåsen tillsammans med blancherade haricot verts och ugnsbakade körbärstomater.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Ryggbiff med jordärtskockspuré"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se