Krabbsallad med Karljohansvamp och mandelpotatis

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 små krabbor med rom ca 400g/st
  • 200 g Karl-Johan svamp
  • 200 g mandelpotatis
  • 1 ägg
  • 1 tsk tjock dijonsenap
  • Några droppar worcestershiresås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1,5 dl rapsolja
  • 100 g blandade salladssorter
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Tvätta mandelpotatisen men behåll skalet.

Låt potatisen koka tills den är nästa färdig.

Häll av vattnet och låt potatisen svalna.

Dela krabborna och plocka ur köttet, krabbsmöret och rommen.

Knäck klor och ben och spar vid sidan av.

Lägg innanmätet i en mixer tillsammans med ägget, senapen och den pressade vitlöksklyftan.

Mixa till en slät smet och tillsätt oljan på slutet.

Blanda i schalottenlöken och smaka av med salt, peppar och worcestershiresås.

Skölj och riv ner salladen i mindre bitar och vänd sedan ner salladen i lite av dressingen.

Skiva mandelpotatisen och svampen och stek dem gyllenbruna i lite smör.

Arrangera därefter salladen på fyra tallrikar och fördela potatis och svamp över salladen, garnera med de knäckta klorna och ringla resten av dressingen över salladen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se