Risotto di zucca, funghi trifolati e tartufo
En italiensk specialitet som tillsammans med skogens guld, kantareller, tryffel och pumpa blir en perfekt hösträtt. Passar bra till Barbera eller Barolo.
Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.
Ingredienser
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- Risotto
- 350 g risottoris, ex Carnaroli
- 400 g pumpa (utan skal)
- 50 g smör
- 7-8 dl grönsaksbuljong
- 200 g parmesan
- 1 st schalottenlök
- 2 dl vitt vin
- salt
- peppar
- ca 1 dl ruccola
- 2-3 tsk tryffelolja
- några gram riven tryffel (om du får tag i det)
- Funghi trifolati
- 400 g kantareller
- 30 g smör
- 3 msk vitt vin
- 2 msk finhackad persilja
- salt
- peppar
Skriv en kommentar till "Risotto di zucca, funghi trifolati e tartufo"
Visa kommentarer Dölj kommentarer