Risotto di zucca, funghi trifolati e tartufo

En italiensk specialitet som tillsammans med skogens guld, kantareller, tryffel och pumpa blir en perfekt hösträtt. Passar bra till Barbera eller Barolo.

Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Risotto
  • 350 g risottoris, ex Carnaroli
  • 400 g pumpa (utan skal)
  • 50 g smör
  • 7-8 dl grönsaksbuljong
  • 200 g parmesan
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • salt
  • peppar
  • ca 1 dl ruccola
  • 2-3 tsk tryffelolja
  • några gram riven tryffel (om du får tag i det)
  • Funghi trifolati
  • 400 g kantareller
  • 30 g smör
  • 3 msk vitt vin
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skala pumpan och skär köttet i små tärningar. Koka tärningarna i cirka 1 liter vatten tills de är mjuka.

Skala och hacka lök, mjukstek den i smör. Tillsätt ris. Fräs i smöret i någon minut. Tillsätt vin och låt koka in.

Tillsätt grönsaksbuljongen några deciliter i taget och låt koka i cirka 15-20 minuter eller tills riset är kokt och bara har en smula tuggmotstånd kvar.

Under tiden. Ansa kantarellerna. Stek några minuter i torr stekpanna. Tillsätt smör och stek ytterligare några minuter. Slå på en skvätt vitt vin och låt koka upp. Vänd ner finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.

Blanda ner riven parmesan och smör i det färdigkokta riset.

Lägg upp på tallrik. Toppa med kantareller. Ringla över tryffelolja, lägg på några blad ruccola och hyvla över tryffel.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Risotto di zucca, funghi trifolati e tartufo"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se