Vaniljglass med kaffeflarn

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Glass
  • 6 st äggulor
  • 125 g socker
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • Kaffeflarn
  • 3 ark filodeg
  • 75 g smör
  • 1,5 msk snabbkaffepulver
  • 0,5 dl socker
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Häll grädde och mjölk i en kastrull.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i gräddmjölken, lägg även i stången.

Vispa äggulor och socker vitt och luftigt.

Koka upp gräddmjölken och vispa ner den i äggblandningen.

Häll tillbaka i kastrullen och sjud smeten under ständig omrörning med en spatel tills det börjar fastna på spateln, ca 85 °.

Smeten får inte koka.

Sila smeten i en bunke och kyl den snabbt i ett kallt vattenbad och låt den sedan kallna i kylskåpet.

Kör glassmeten i en glassmaskin eller ställ in bunken i frysen och rör om smeten då och då tills den har en fast konsistens.

Sätt ugnen på 200 °.

Smält smöret till kaffeflarnen.

Vispa ut snabbkaffepulvret i det varma smöret och pensla filodegsarken med blandningen.

Strö ett tunt och jämnt lager socker över de penslade arken och lägg ihop dem.

Stansa ur ringar eller skär ut valfritt mönster med en vass kniv ur arken.

Grädda flarnen mellan två silikonbakdukar i ca 5 minuter eller tills de är karamelliserade.

Låt flarnen svalna på ett galler.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se