Parmesan- och prosciuttofyllda kalvrullader med balsamicobrässerade tomater och marsalareduktion

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 12 tunna skivor innanlår eller rostbiff av kalv (ca 900 gr kött)
  • 6 stora skivor prociuttoskinka
  • 200 gr parmesanost delad i 12 bitar
  • 2 dl halvtorrt marsalavin
  • 3 tomater
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 0,5 dl balsamicovinäger
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 2 msk olivolja
  • smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Placera en halv skiva skinka och en bit parmesan på varje kalvskiva.

Krydda med lite nymalen svartpeppar och rulla ihop kalvskivorna till rullader.

Fäst med tandpetare.

Halvera tomaterna och stek de hastigt i olivoljan.

Pressa vitlöksklyftorna över tomaterna och slå på balsamicovinäger.

Brässera tomaterna tills de är mjuka.

Strö lite gourmetsalt över tomaterna och ta av de från värmen.

Bryn kalvrulladerna runt om i lite smör.

Tillsätt de finhackade schalottenlökarna och slå på marsalavinet.

Sänk värmen och låt rulladerna puttra i vinet ca 5 minuter eller tills osten börjar smälta.

Lyft upp rulladerna och håll de varma.

Koka ner vinet tills ca 3/4 återstår.

Avsluta med att vispa i ett par matskedar smör och smaka av med salt och peppar.

Arrangera rulladerna och tomaterna på varma tallrikar och fördela marsalareduktionen över kalvrulladerna.

Servera gärna rulladerna med basilikarostad färskpotatis.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer