Aprikos- och pinjenötschutney

  • Låt koka upp blandingen i

En aprikos och pinjenötschutney passar utmärkt till grillade skaldjur eller fisk, men även till grillat lamm på t.ex. spett med curryris.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 250 g torkade aprikoser
  • 1 gullök finhackad
  • 4  vitlöksklyftor finhackade
  • 1 röd chilifrukt skivad
  • 1 dl ZETA balsamicovinäger av äpple
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 50 g pinjenötter
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skiva de torkade aprikoserna och lägg dem tillsammans med de övriga ingredienserna, utom pinjenötterna, i en kastrull.

Koka upp blandningen på medelhög värme och låt det sedan småkoka i ca 1 timme eller tills den blir som marmelad i konsistensen.

Rör om med jämna mellanrum så att det inte bränner fast.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och blanda i dem i chutneyn på slutet.

Smaka ev. av med lite salt och låt den kallna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se