fbpx
Öppna meny

Aprikos- och pinjenötschutney

  • Låt koka upp blandingen i

En aprikos och pinjenötschutney passar utmärkt till grillade skaldjur eller fisk, men även till grillat lamm på t.ex. spett med curryris.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 250 g torkade aprikoser
  • 1 gullök finhackad
  • 4  vitlöksklyftor finhackade
  • 1 röd chilifrukt skivad
  • 1 dl ZETA balsamicovinäger av äpple
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 50 g pinjenötter
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skiva de torkade aprikoserna och lägg dem tillsammans med de övriga ingredienserna, utom pinjenötterna, i en kastrull.

Koka upp blandningen på medelhög värme och låt det sedan småkoka i ca 1 timme eller tills den blir som marmelad i konsistensen.

Rör om med jämna mellanrum så att det inte bränner fast.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och blanda i dem i chutneyn på slutet.

Smaka ev. av med lite salt och låt den kallna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget