Le Gin de Christian Drouin

Beställ

Produkten ingår i Systembolagets beställningssortiment.
Leveranstid: 5-8 dagar.

Årgång
NV
Pris (inkl. moms)
499 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
42%
Artikelnr. 80502
Producent Christian Drouin
Ursprung Frankrike, Normandie
Typ Sprit, Gin
Karaktär Kryddig, något blommig doft med inslag av enbär, kardemumma, ingefära, citrusskal´, anis och färska örter. Ett hantverksmässigt mästerverk från Normandie!
Vinifikation Det tog oenologen Guillaume Drouin två år att utveckla den optimala blandningen av cideräpplen, örter och kryddor innan han var nöjd med resultatet. Le Gin är en helt ny typ av gin som till skillnad från annan gin är baserad på äppeldestillat där man destillerar alla kryddor individuellt. Inspiration till smak och arom har Guillaume hämtat från calvadosvärlden med enbär som enda undantag. Äpplen som används kommer huvudsakligen från odlingar vid Fiefs Saint Anne men också från yngre odlingar vid den nya gården. Ett 20-tal olika äppelsorter används och de är i regel små och bittra äpplen med lågt skördeuttag. Detta är en s.k. "small batch gin" där varje flaska ingå i en batch om totalt 2850 flaskor. Ett mästerverk där varje flaska är handfylld, etiketterad och vaxförseglad.
Förslutning Naturkork
Lagring Gott att dricka nu. Vinner ej på lagring.
Gott till Perfekt som ingrediens i cocktails men även solitär som en digestif efter maten.
För restaurang
Antal/kolli 6 st
Art. nr. Martin & Servera 784488
Art. nr. Menigo 720085
Pris (exkl. moms) 370 kr
Passar till
Produktblad
PDF

Le Gin de Christian Drouin

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

Le Gin de Christian Drouin

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!