Christian Drouin Pommeau de Normandie

Beställ

Produkten ingår i Systembolagets beställningssortiment.
Leveranstid: 5-8 dagar.

Årgång
NV
Pris (inkl. moms)
299 kr
Volym
700 ml
Artikelnr. 77776
Producent Christian Drouin
Ursprung Frankrike, Normandie
Typ Vin, Starkvin
Karaktär Bärnstensfärgad. Djup, komplex doft av fikon, mogna äpplen, banan och russin med en viss "Botrytis" känsla. Smaken börjar milt och fruktigt för inom kort ta rejäl fart och övergå till en robust karaktär av sherryfat. Trots fattoner glänser de fruktiga äppeltonerna igenom och avslutningen är lång och magnifik.
Vinifikation Pommeau de Normandie framställs genom att blanda en del ettårigt äppelbrännvin med två delar färskpressad äppelmust. Enligt regelverket måste drycken lagras minst 14 månader på franska ekfat. Christian Drouin har dock betydligt större krav än så. Denna Pommeau är ett giftermål där 50% lagrats under 14 månader och resterande del ända upp till 20 år för att addera större komplexitet.
Förslutning Naturkork
Lagring Gott att dricka nu. Vinner ej på lagring.
Gott till Äppeldesserter men som dessertvin passar den också utmärkt till bakverk och fruktdesserter - eller mer traditionellt till nötter, fikon, dadlar och mörk, bitter choklad.
För restaurang
Art. nr. Martin & Servera 796532
Art. nr. Menigo 724467
Pris (exkl. moms) 210 kr
Passar till
Produktblad
PDF

Christian Drouin Pommeau de Normandie

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

Christian Drouin Pommeau de Normandie

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!