Öppna meny

Saffranskladdkaka

  • tillaga i ugn

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Saffranskladdkaka
  • 150 g smör
  • 0,5 g  saffran
  • 100 g vit choklad
  • 1 & 3/4 delar dl vetemjöl
  • 1 & 3/4 delar dl strösocker
  • 1 nypa  salt
  • 2 st  ägg
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull och lägg i saffran.

Hacka chokladen och lägg ner i smöret, rör tills den smält.

Rör i äggen, ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna och häll ner äggsmeten i torrblandningen. Använd visp.

Häll upp smeten i en form. Gärna fyrkantig om den ska serveras som småbitar, men en ca 22-24 cm rund form funkar bra, om man vill servera den som en kaka.

Ställ in i ugnen i ca 20-23 min.

Pudra med florsocker och servera gärna med granatäppelkärnor.

Lite vispad grädde sitter som en smäck, förstås!

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Saffranskladdkaka"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget