Saffranskladdkaka

  • tillaga i ugn

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Saffranskladdkaka
  • 150 g smör
  • 0,5 g  saffran
  • 100 g vit choklad
  • 1 & 3/4 delar dl vetemjöl
  • 1 & 3/4 delar dl strösocker
  • 1 nypa  salt
  • 2 st  ägg
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull och lägg i saffran.

Hacka chokladen och lägg ner i smöret, rör tills den smält.

Rör i äggen, ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna och häll ner äggsmeten i torrblandningen. Använd visp.

Häll upp smeten i en form. Gärna fyrkantig om den ska serveras som småbitar, men en ca 22-24 cm rund form funkar bra, om man vill servera den som en kaka.

Ställ in i ugnen i ca 20-23 min.

Pudra med florsocker och servera gärna med granatäppelkärnor.

Lite vispad grädde sitter som en smäck, förstås!

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Saffranskladdkaka"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!