fbpx
Öppna meny

Spaghetti alla puttanesca

  • Koka ihop tomatsåsen
  • Koka spaghettin

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500g flådda och hackade tomater
  • 1 st finhackad gul lök
  • 4 st finhackade vitlöksklyftor
  • Zeta olivolja Classico
  • 2 msk Ardita tomatpuré
  • skivad röd chilipeppar
  • 50 g Zeta kapris små
  • 150 g Zeta leccinooliver
  • 100 g hackade Zeta sardeller
  • färsk oregano
  • 500 g Zeta spaghetti
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs lök och vitlök mjuk i olivoljan i en kastrull.

Rör ner de hackade tomaterna, tomatpuré och chili.

Tillsätt plockade oreganoblad, spar lite till garnering, och koka ihop tomatsåsen ca 10 minuter.

Lägg i kapris, oliver och sardeller och småkoka ytterligare 5 minuter.

Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten med lite olivolja.

Låt pastan rinna av i ett durkslag och vänd sedan ner den i såsen.

Stäng

Inköpslista

Stäng