Tagliata på hjort- eller oxfilé med grön polentakaka och svamp
Gå Italien hela vägen. En lyxigare rätt med hjort- eller oxfilé som matchas med Kungen av vin, en klassisk Barolo.
Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.
Ingredienser
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- Tagliata
- 500 g hjort- eller oxfilé (ta ut köttet ur kylskåpet minste en halvtimme innan du ska steka den)
- 3-4 msk finhackade örter, ex rosmarin, timjan och salvia
- flingsalt
- svartpeppar
- 3-4 msk olivolja extra vergine
- Rostade tomater
- 200 g körsbärstomater
- 2 msk olivolja
- 1/2 msk socker
- 1 tsk salt
- 1 knippa timjan eller rosmarin
- Polentakaka
- 1 1/2 dl polenta
- 7 1/2 dl vatten
- 140 g talleggio-ost
- 100 g bladspenat
- 2 msk smör
- Smörslungad svamp
- 350 g blandad svamp, ex Karl Johan, skogschampinjon eller trattkantareller
- 20-50 g smör
- färsk timjan
Skriv en kommentar till "Tagliata på hjort- eller oxfilé med grön polentakaka och svamp"
Visa kommentarer Dölj kommentarer