Tagliatelle med svamp och tryffel

En klassisk italiensk pastarätt. Får du inte tag i färsk tryffel, så går det lika bra med tryffelolja eller tryffelsalt. Kombinera med ett kryddigt och mustigt, rött vin - exempelvis Poggio Teo Valiano Chianti Classico.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g tagliatelle
  • 350 g fint skivade svampar
  • 1 st liten gul lök
  • 500 ml kycklingbuljong
  • 1 dl grädde (40%)
  • tryffelsalt, tryffelolja eller färsk tryffel
  • hyvlad parmesan
  • hackad persilja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen. Ställ åt sidan.

Fräs under tiden löken på medelvärme i olja tills den är genomskinlig och mjuk – cirka fyra minuter. Tillsätsvamparna och fräs ytterligare tre minuter.

Smaksätt med tryffel. Om du använder tryffelsalt, ta så mycket du brukar; om tryffelolja, ta en halv tesked. Om du har färsk tryffel, hyvla den på pastan vid bordet när du serverar maten.

Tillsätt buljongen och koka upp, lägg in pastan och grädden och blanda.

Servera i djupa tallrikar och toppa med parmesan och persilja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Tagliatelle med svamp och tryffel"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se