Tagliatelle med svamp och tryffel

En klassisk italiensk pastarätt. Får du inte tag i färsk tryffel, så går det lika bra med tryffelolja eller tryffelsalt. Kombinera med ett kryddigt och mustigt, rött vin - exempelvis Poggio Teo Valiano Chianti Classico.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen. Ställ åt sidan.

Fräs under tiden löken på medelvärme i olja tills den är genomskinlig och mjuk – cirka fyra minuter. Tillsätsvamparna och fräs ytterligare tre minuter.

Smaksätt med tryffel. Om du använder tryffelsalt, ta så mycket du brukar; om tryffelolja, ta en halv tesked. Om du har färsk tryffel, hyvla den på pastan vid bordet när du serverar maten.

Tillsätt buljongen och koka upp, lägg in pastan och grädden och blanda.

Servera i djupa tallrikar och toppa med parmesan och persilja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Tagliatelle med svamp och tryffel"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!