Varm chokladfondant med myntasås
Smält choklad och smör över svag värme i ett vattenbad, låt chokladen svalna något. Koka upp vattnet och rör ner kaffe och cacaopulvret, låt blandningen kallna och vispa i äggulorna. Vispa äggvitorna…
Smält choklad och smör över svag värme i ett vattenbad, låt chokladen svalna något. Koka upp vattnet och rör ner kaffe och cacaopulvret, låt blandningen kallna och vispa i äggulorna. Vispa äggvitorna…
Koka ingredienserna till marinaden i 5 minuter. Mixa marinaden slät och låt den kallna. Lägg vaktlarna i marinaden och låt dem marinera i ca 8 timmar eller över natten i kylen. Koka…
Vispa äggen lätt och krydda med salt, svartpeppar och det rivna citronskalet. Värm smör och olivoljan i en teflonpanna. Stek den skivade löken och vitlöken mjuk. Häll äggstanningen i pannan och lägg…
Koka kronärtskockorna i saltat vatten med en rejäl skvätt olivolja. När det går att dra loss bladen från kronärtskockorna är de färdiga. Smält smöret i en kastrull och klara smöret genom att…
Börja med de ugnsbakade tomaterna. Dela på tomaterna och skiva vitlöksklyftorna tunt. Ringla lite olivolja i en ugnsform, strö lite socker och salt, ca 1 nypa av vardera, i formen. Lägg i…
Ta av stjärtarna på de råa havskräftorna och dela dem på längden. Ta av klorna och spar de tillsammans med stjärtarna. Dela chilin på längden och ta bort kärnorna. Finhacka chilin, vitlöken…
Placera en halv skiva skinka och en bit parmesan på varje kalvskiva. Krydda med lite nymalen svartpeppar och rulla ihop kalvskivorna till rullader. Fäst med tandpetare. Halvera tomaterna och stek de hastigt…
Smält den vita chokladen i en kastrull tillsammans med mjölken. Vispa äggulor och socker tills det är vitt och pösigt. Mjuka upp 3,5 gelatinblad i kallt vatten. Häll chokladmjölken över äggsmeten och…