Öppna meny
  • Ekologisk
Musella ValpolicellaSuperiore Ripasso
Beställningssortiment

Musella Valpolicella Superiore Ripasso

Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Kryddigt och mustigt, Rött vin 750 ml 14%
Musella Valpolicella Superiore Ripasso 249kr
Beställ på Systembolaget

Smakbeskrivning

Sötma
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra

Smakbeskrivning

Karaktär

Fylligt vin med tydliga inslag av körsbär, örter och en aning fat. Lång balanserad eftersmak med inslag av fat, örter, kaffe och mörka bär.

Gott till

Grillat på nöt, vilt och lamm. Smakrika ostar.

Passar till

Höst
Lamm
Nöt
Ost
Vilt

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2020

Sockerhalt

0.3 gram/100ml

Druvor

Corvina 70%, Rondinella 20%, Barbera 10%

Lagring

Vinet kan drickas nu men klarar av ytterligare 8 års lagring utan problem.

Artikelnummer

7809401

Producent

Musella

För restaurang

Antal kolli 6 st

Art. nr. Martin & Servera 682294

Art. nr. Menigo 716623

Pris (exkl. moms) 199 kr

Om producent Musella

AZIENDA AGRICOLA MUSELLA är ett ekologiskt och biodynamiskt jordbruk, certifierat sedan 2014, som drivs och ägs av Emilio Pasqua och dottern Maddalena. Tillsammans med vinmakaren Enrico Raber har de skapat ett jordbruk [...] Läs mer

Jag har alltid känt en stark dragning till naturen och därför har biodynamiska principer varit en naturlig riktning för mig ända sedan början

Azienda Agricola Musella drivs och ägs av Emilio Pasqua di Bisceglie, hans dotter Maddalena Pasqua di Bisceglie samt vinmakaren Enrico Raber. Egendomen är planterad med drygt 40 hektar vingårdar.

 

Vingården Musella är vackert beläget i utkanten av distriktet Valpolicella ca 20 minuter öster om Verona. 2008 påbörjades förberedelserna för arbetet mot att ställa om till ekologisk och biodynamisk odling och från och med skörden 2014 är Musella certifierade för både ekologisk odling enligt Ecocert och biodynamisk odling enligt Demeter. Det har alltså tagit sex år att ställa om produktionen till ekologisk och biodynamisk odling. Enjoy Wine & Spirits har fått en pratstund med Maddalena som hjärtligt delade med sig om att gå från konventionell till ekologisk och biodynamisk odling och det arbete det medfört.

 

Nyligen fick Musella återigen det högsta betyget från Italiens mest ansedda vinguide Gambero Rosso för sin Valpolicella Classico Superiore. Denna gång från årgången 2013. Förra året prisades årgång 2012 och tidigare har de även erhållit ”Tre Bicchieri” från Gambero Rosso för sin Amarone Riserva ett flertal gånger. Musella Valpolicella Classico Superiore har funnits på Systembolagets hyllor i snart 10 år och räknas idag till en av de riktiga klassikerna från Veneto på svenska marknaden. Musellas produktion är främst inriktad på Valpolicella Superiore, Ripasso och Amarone.

 

Läs hela artikeln om Musella här
Musella Valpolicella Superiore Ripasso 249kr
Beställ på Systembolaget
Produktblad

Musella Valpolicella Superiore Ripasso

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget