• Naturkork
Fontanafredda Raimonda v2019
Italien

Raimonda Barbera d’Alba

109 kr
Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Fruktigt och smakrikt, Rött vin 750 ml 14.5%
Beställningssortiment

Smakbeskrivning

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra

Smakbeskrivning

Karaktär

Mycket fylligt och fruktdrivet vin med mängder av mogna kösbär, björnbär och kryddor. Vinet har en härlig rostad ekfatston som bärs upp av tanninerna och den friska fruktsyran.

Gott till

Passar utmärkt till smakrik pasta eller kötträtter av nöt, fläsk och vilt.

Passar till

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2019

Sockerhalt

3 gram/liter

Druvor

Barbera 100%

Lagring

Kan lagras i 3 år.

Artikelnummer

71596

Producent

Fontanafredda

För restaurang

Antal kolli 6 st

Art. nr. Martin & Servera 720799

Art. nr. Menigo 713999

Pris (exkl. moms) 125 kr

Om producent Fontanafredda

FONTANAFREDDA grundades 1858 i Serralunga d’Alba av den förste Kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Efter finanskrisen på 1920-talet såldes Fontanafredda till banken Monte dei Paschi di Siena 1931. Entreprenörerna Oscar Farinetti [...] Läs mer

Vi vill visa den svenska konsumenten hur tre olika vinstilar från Piemonte verkligen ska smaka och vi är beredda att investera i detta. Därför sänker vi våra priser så att fler konsumenter får möjlighet att prova dessa unika viner, säger Roberto Bruno, Exportdirektör på Fontanafredda
För dig med dyr smak – men inte helt obegränsat med pengar!

Viner på Barbera kallas ofta för ”il vino del poppolo” som betyder ”folkets vin” i Italien. En förklaring till detta är att barbera är en druva som många tycker om, vinerna är ofta enklare att uppskatta än maffiga och sträva nebbioloviner och prislappen är betydligt mer plånboksvänliga är grannvinerna från Barolo och Barbaresco.

Passar till?

Raimonda Barbera d’Alba passar alldeles utmärkt till det klassiska Italienska köket som pizza, pasta och kallskuret. Den friska syran gör att den också skär rakt genom lite mustigare maträtter på nöt, fläsk och vilt. Men eftersom det är ett mjukare vin passar det som mingelvin och klarar sig utmärkt på egen hand utan mat. Barberadruvorna i detta vin odlas intill staden Alba, berömd för sin vita tryffel, och lagar du mat med tryffel så är viner härifrån givetvis en bra matchning. Men oavsett vilken svamp du har i pannan i höst så är Raimonda Barbera d’Alba ett bra val i glaset.

Avsnitt #36 – Barbera
Vad är det som gör att Barbera kallas för ”Folkets vin”?

Är det för att det är en av italiens mest odlade blå druvor? Är det den låga prislappen? Är det  för att den passar till precis all mat?

Eller, kan det vara så att det är för att den har precis alltihop?

I dagens avsnitt är Jeannette tillbaka som gäst och vi har en alldeles ny programledare..

Köp här
Produktblad

Raimonda Barbera d’Alba

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!