fbpx
Öppna meny

Wine & friends

Spaghetti all’Aragosta (hummer)

Klyv hummern på längden och ta ut så mycket kött som möjligt ur huvudet och kroppen (kasta gallblåsan). Skär stjärten i små tärningar. Knäck klorna med en nötknäppare. Skålla tomaterna och skär…

Rostad pumpasoppa

Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i stora tärningar, runt 6×6 cm. Lägg i en skål och blanda med salt, peppar och 1 tsk olivolja. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper…

Tagliatelle med svamp och tryffel

Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen. Ställ åt sidan. Fräs under tiden löken på medelvärme i olja tills den är genomskinlig och mjuk – cirka fyra minuter. Tillsätsvamparna och fräs ytterligare tre…

Grillade räkor med röd coleslaw

Blanda räkorna i en bunke med olja, vitlök och citronskal. Krydda med lite salt och peppar. Trä räkorna på fyra spett. Gör sedan coleslawn. Rör samman alla ingredienser i en stor bunke…

Högrevsbolognese med Mezze Maniche

Bryn högreven i olivolja tills den fått fin färg. Lägg i lök och vitlök. Bryn ytterligare någon minut. Häll i plommontomater, vin, vatten, timjan och buljongtärningen. Låt puttra cirka 1 timme, tills köttet är mört. Späd eventuellt med lite mer vatten. Smaka av med salt och peppar….

Hel grillad kyckling med färska örter

Marinera kycklingen i en kryddblandning med olivolja, citron, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Grilla hela kycklingen på klotgrill, under lock. Använd indirekt värme genom att lägga glöden på den ena sidan av…