fbpx
Öppna meny

Wine & friends

Olivpanerad torsk med blomkålspuré

Vänd runt skreibitarna försiktigt i olivcremen och olivolja, ställ kallt i en timme. Skär bort det gröna på blomkålen. Skär huvudet i mindre bitar, stock och allt. Lägg i en kastrull och…

Rosésallad med kräftröra

Lägg salladshuvudet i en skål med kallt vatten. Ta bort kärnan och avlägsna fyra blad för att skapa koppar. Koka potatisarna tills de är mjuka. Låt kallna och skär sedan i mindre…

Boeuf bourguignon

Skär högreven i mindre bitar, 2-3 centimeter. Skiva champinjonerna. Skär sidfläsket i mindre bitar. Spara svålen och använd som smaksättare i grytan. Stek köttet på hög värme i grytan, tills det får…

Pasta all’Arrabbiata

Fräs vitlök och chili i olivoljan. Tillsätt tomatpuré. Låt fräsa så att tomatpurén ”rostas”, då ger den mer smak. Tillsätt körsbärstomater. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i cirka 15…

Lakritspavlova med lemoncurd och bär

Värm ugnen till 125 grader. Gör i ordning ett varmt vattenbad. Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren värmetålig bunke tills den börjar blir en fast skum. Tillsätt sockret, lite i…

Tournedos Rossini

Värm ugnen till 200 grader. Börja med såsen. Koka upp madeira, rödvin, balsamvinäger, vatten och fond och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills såsen har reducerats till hälften. Vispa ner…