- Ekologisk
La Spinetta Toscana Vermentino
Torr med frisk syra, rik och komplex smak av rosmarin, pinjenötter och äppeltoner. Lång, fräsch eftersmak, något nötig.
Torr med frisk syra, rik och komplex smak av rosmarin, pinjenötter och äppeltoner. Lång, fräsch eftersmak, något nötig.
Torr med frisk syra. Rik doft och smak av citrus, äpple och mineral. Långt och friskt slut. Kan utveckla mogna rieslingtoner vid lagring.
Smakrika fiskrätter eller till ljust kött med vårprimörer.
Naturkork
2023
0.09 gram/100ml
Vermentino 100%
Gott att dricka nu.
7501401
Druvorna skördades för hand och har efter vinifiering lagrats på rostfria ståltankar.
Antal kolli 6 st
Art. nr. Martin & Servera 730515
Art. nr. Menigo 714539
Pris (exkl. moms) 189 kr
I en serie om fem delar möter vi Giorgio Rivetti, den smått legendariske vinmakaren från Piemonte – mannen bakom La Spinetta och Contratto.
La Spinetta ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana i Italien. Deras största vineri ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti men det första röda vinet, Barbera d’Asti Ca di Pian kom först 1985. Mest kända är de för sin högkvalitativa Nebbiolo och sina kraftfulla vingårds-Barbaresco med namnen Gallina och Starderi i Neive och Valeirano i Treiso.
År 2000 köptes den 8 hektar stora vingården Campè i Grinzane Cavour i Barolo, som efter det seglat upp till att bli ett av deras absoluta flaggskeppsviner. 2001 införskaffades 65 hektar vingård i Terricciola, Toscana och vineriet Casanova stod klart 2007, där man fokuserar på druvan Sangiovese.