fbpx
Öppna meny
Italien

La Spinetta Barolo Campè

Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Rött vin, Stramt och nyanserat 750 ml 14.5%
Beställningssortiment

Smakbeskrivning

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
La Spinetta Barolo Campè 1699kr
Beställ här

Smakbeskrivning

Karaktär

Fyllig, komplex och elegant med en begynnande mognad i en för druvan typisk, men relativt koncentrerad stil. Lång och sammetslen med toner av mörka körsbär, rosor, nypon, mineral, te och fat. Otroligt lång och komplex eftersmak.

Gott till

Kraftiga kötträtter av nöt, lamm och vilt.

Passar till

Fågel
Lamm
Nöt
Pasta
Vilt

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2008

Sockerhalt

0.21 gram/100ml

Druvor

Nebbiolo 100%

Lagring

Gott att dricka nu, kan lagras ytterligare 5-10 år.

Artikelnummer

74685

Producent

La Spinetta

För restaurang

Antal kolli 6 st

Art. nr. Martin & Servera 783902

Art. nr. Menigo 718973

Pris (exkl. moms) 1 499 kr

Om producent La Spinetta

LA SPINETTA ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana. Det största vineriet ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti [...] Läs mer

Här är jorden och vinet mer eller mindre i vårt DNA

I en serie om fem delar möter vi Giorgio Rivetti, den smått legendariske vinmakaren från Piemonte – mannen bakom La Spinetta och Contratto.

 

La Spinetta ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana i Italien. Deras största vineri ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti men det första röda vinet, Barbera d’Asti Ca di Pian kom först 1985. Mest kända är de för sin högkvalitativa Nebbiolo och sina kraftfulla vingårds-Barbaresco med namnen Gallina och Starderi i Neive och Valeirano i Treiso.

 

År 2000 köptes den 8 hektar stora vingården Campè i Grinzane Cavour i Barolo, som efter det seglat upp till att bli ett av deras absoluta flaggskeppsviner. 2001 införskaffades 65 hektar vingård i Terricciola, Toscana och vineriet Casanova stod klart 2007, där man fokuserar på druvan Sangiovese.

 

LÄS HELA ARTIKELSERIEN OM GIORGIO RIVETTI – ”BAROLO BOY” FRÅN PIEMONTE HÄR
La Spinetta Barolo Campè 1699kr
Beställ här
Produktblad

La Spinetta Barolo Campè

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!