Pappardelle med ragu på svensk rapsgris
Börja med att förbereda ragubadet genom att koka ihop buljong, vin, svartpeppar, limeoch lagerblad under ca 10 minuter. Det får gärna stormkoka så att smakerna verkligen går in i varandra. Under tiden…
Börja med att förbereda ragubadet genom att koka ihop buljong, vin, svartpeppar, limeoch lagerblad under ca 10 minuter. Det får gärna stormkoka så att smakerna verkligen går in i varandra. Under tiden…
Välj en bra bit ekologisk ryggbiff. Tänd grillen och grilla köttet medium rare. Tranchera köttet (skär i lagom tjocka skivor). Servera med en sallad på spenat, mache, paprika, gurka, finhackad rödlök, avokado,…
Blanda lax, salt, peppar, citron juice, citronzest, lök, dill, senap och äggvita i en stor skål. Blanda för hand tills färsen är genomarbetad. Dela upp färsen i fyra lika stora delar. Platta…
Rensa schnitzlarna från fettkappor och liknande. Salta och peppra schnitslarna efter tycke. Ta fram fyra tallrikar. Tallrik 1 med schitzlarna. Tallrik 2 med vetemjöl. Tallrik 3 med ägg, lätt vispade med gaffel….
Se till att alla ingredienser är rumstempererade, ta fram en stund innan tillredning. Det minskar risken för att aiolin ska skära sig. Vispa ihop äggula, vinäger och dijonsenap. Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och…
Arbeta ihop mjölsorterna och saltet med smöret, använd gärna fingrarna. Tillsätt olivolja och vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform (diameter 24 cm) med löstagbar kant. Gör…
Grilla rotsellerin över indirekt värme alternativt lägg den direkt på kolbädden. Sätt locket på grillen. Se till rotsellerin då och då och vänd på den. Se även till att kolen är fortsatt…
Kör alla ingredienser till peston, utom olja, i en matberedare till en smulig massa. Fortsätt mixa och tillsätt olja i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Pensla svamparna på…
Sätt ugnen på 250 grader. Ansa blomkålen och bryt den i buketter, skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med skalade vitlöksklyftor, och rosmarin, ringla över…
Skär kycklingfiléerna i avlånga bitar. Mixa marinaden: persilja, vitlök, citronskal, chili och Olivolja Citron. Massera kycklingen i marinaden i och låt ligga kallt någon timme före stekning/grillning. Trä på spett. Tips! Blötlägg gärna…