fbpx
Öppna meny
USA

Au Bon Climat Knox Alexander

899 kr
Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Rött vin 1500 ml 13.5%

Smakbeskrivning

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra

Smakbeskrivning

Karaktär

Initialt fruktdominerad doft av vildhallon, mogna jordgubbar och mullbär. Med luftning framträder kryddigare toner som sandelträ och kryddnejlika tillsammans med frukten. Allt inlindat i en snyggt knappt märkbar vaniljton från faten. Smaken är mångfacetterad med alla de ovan nämnda nyanserna. I eftersmaken finner man även apelsinskal och en lätt rostad fatton.

Gott till

Feta fåglar, smakrika fiskrätter, ostar, lättare vilträtter.

Passar till

Fågel
Fisk
Grill
Ost
Vilt

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2015

Sockerhalt

0.1 gram/100ml

Druvor

Pinot noir 100%

Lagring

Druvorna till det här vinet kommer enbart från Bien Nacido och de högst belägna blocken av Pinot Noir i denna drygt 800 hektar stora vingård. Jäsning sker i franska barriquer av olika ålder och rostning beroende på kvaliteten på druvmaterialet. Vinet får sedan vila i 20 månader på samma fat innan buteljering.

Artikelnummer

X500805523

Producent

Au Bon Climat

För restaurang

Art. nr. Martin & Servera 718092

Art. nr. Menigo 724466

Pris (exkl. moms) 1 099 kr

Om producent Au Bon Climat

AU BON CLIMAT grundades 1982 av Jim Clendenen. Under sin studietid på Santa Barbara University gjorde Jim ett utbytesår i Bordeaux och fick upp ögonen för mat och vin. Det var dock [...] Läs mer

Produktblad

Au Bon Climat Knox Alexander

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!