Au Bon Climat Knox Alexander

Årgång
2013
Pris (inkl. moms)
899 kr
Volym
1500 ml
Alkoholhalt
13.5%
Artikelnr. X500805523
Producent Au Bon Climat
Ursprung USA, Kalifornien
Typ Vin, Rött vin
Druvor Pinot noir 100%
Karaktär Initialt fruktdominerad doft av vildhallon, mogna jordgubbar och mullbär. Med luftning framträder kryddigare toner som sandelträ och kryddnejlika tillsammans med frukten. Allt inlindat i en snyggt knappt märkbar vaniljton från faten. Smaken är mångfacetterad med alla de ovan nämnda nyanserna. I eftersmaken finner man även apelsinskal och en lätt rostad fatton.
Sockerhalt 1 gram/liter
Vinifikation Druvorna till det här vinet kommer enbart från Bien Nacido och de högst belägna blocken av Pinot Noir i denna drygt 800 hektar stora vingård. Jäsning sker i franska barriquer av olika ålder och rostning beroende på kvaliteten på druvmaterialet. Vinet får sedan vila i 20 månader på samma fat innan buteljering.
Förslutning Naturkork
Lagring Druvorna till det här vinet kommer enbart från Bien Nacido och de högst belägna blocken av Pinot Noir i denna drygt 800 hektar stora vingård. Jäsning sker i franska barriquer av olika ålder och rostning beroende på kvaliteten på druvmaterialet. Vinet får sedan vila i 20 månader på samma fat innan buteljering.
Gott till Feta fåglar, smakrika fiskrätter, ostar, lättare vilträtter.
Övrigt N/A
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

Au Bon Climat Knox Alexander

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

Au Bon Climat Knox Alexander