Au Bon Climat Knox Alexander

Årgång
2013
Pris (inkl. moms)
899 kr
Volym
1500 ml
Alkoholhalt
13.5%
Artikelnr. X500805523
Producent Au Bon Climat
Ursprung USA, Kalifornien
Typ Vin, Rött vin
Druvor Pinot noir 100%
Karaktär Initialt fruktdominerad doft av vildhallon, mogna jordgubbar och mullbär. Med luftning framträder kryddigare toner som sandelträ och kryddnejlika tillsammans med frukten. Allt inlindat i en snyggt knappt märkbar vaniljton från faten. Smaken är mångfacetterad med alla de ovan nämnda nyanserna. I eftersmaken finner man även apelsinskal och en lätt rostad fatton.
Sockerhalt 1 gram/liter
Vinifikation Druvorna till det här vinet kommer enbart från Bien Nacido och de högst belägna blocken av Pinot Noir i denna drygt 800 hektar stora vingård. Jäsning sker i franska barriquer av olika ålder och rostning beroende på kvaliteten på druvmaterialet. Vinet får sedan vila i 20 månader på samma fat innan buteljering.
Förslutning Naturkork
Lagring Druvorna till det här vinet kommer enbart från Bien Nacido och de högst belägna blocken av Pinot Noir i denna drygt 800 hektar stora vingård. Jäsning sker i franska barriquer av olika ålder och rostning beroende på kvaliteten på druvmaterialet. Vinet får sedan vila i 20 månader på samma fat innan buteljering.
Gott till Feta fåglar, smakrika fiskrätter, ostar, lättare vilträtter.
Övrigt N/A
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

Au Bon Climat Knox Alexander

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Produktblad

Au Bon Climat Knox Alexander