

Smakbeskrivning
Karaktär
Kryddig och nyanserad doft av vildhallon, körsbär, örter, kryddor och fat. Smaken är frisk och fullpackad av mörkröd frukt och en mineraldriven känsla. Eftersmaken är lång och elegant.
Gott till
Bistecca Fiorentina med grillad citron och grönsallad.
Passar till
Fakta
Förslutning
Naturkork
Årgång
2018
Sockerhalt
0.1 gram/100ml
Druvor
Sangiovese 100%
Lagring
Gott att dricka nu men kan lagras 3-5 år.
Artikelnummer
7008101
Producent
För restaurang
Antal kolli 12 st
Art. nr. Martin & Servera 786830
Art. nr. Menigo 723239
Pris (exkl. moms) 239 kr
Om producent La Spinetta
La Spinetta, den kultförklarade vinproducenten som kommit att bli en av Italiens mest populära, drivs av familjen Rivetti och har sitt ursprung i den nordvästra regionen Piemonte i Italien. La Spinetta har [...] Läs mer
Här är jorden och vinet mer eller mindre i vårt DNA
I en serie om fem delar möter vi Giorgio Rivetti, den smått legendariske vinmakaren från Piemonte – mannen bakom La Spinetta och Contratto.
La Spinetta ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana i Italien. Deras största vineri ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti men det första röda vinet, Barbera d’Asti Ca di Pian kom först 1985. Mest kända är de för sin högkvalitativa Nebbiolo och sina kraftfulla vingårds-Barbaresco med namnen Gallina och Starderi i Neive och Valeirano i Treiso.
År 2000 köptes den 8 hektar stora vingården Campè i Grinzane Cavour i Barolo, som efter det seglat upp till att bli ett av deras absoluta flaggskeppsviner. 2001 införskaffades 65 hektar vingård i Terricciola, Toscana och vineriet Casanova stod klart 2007, där man fokuserar på druvan Sangiovese.
LÄS HELA ARTIKELSERIEN OM GIORGIO RIVETTI – ”BAROLO BOY” FRÅN PIEMONTE HÄR
