fbpx
Öppna meny
Fontanafredda Marin
Beställningssortiment

Marin Langhe Bianco

Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Torrt, fylligt och smakrikt, Vitt vin 750 ml 12.5%
Marin Langhe Bianco 149kr
Beställ på Systembolaget

Smakbeskrivning

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Fynd! - DVPE

Smakbeskrivning

Karaktär

Ren och inbjudande nästan exotisk doft med söta riesling toner och vitblommiga, örtiga inslag följt av mängder av kalkstensmineraler. Vinet är torrt med hög syra och en härligt fyllig kropp som bärs upp av honung, citrus och mineraler.

Gott till

Passar till smakrika fiskrätter och ljusa kötträtter.

Passar till

Asiatiskt
Fågel
Fisk
Skaldjur
Vegetariskt

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2017

Sockerhalt

0.57 gram/100ml

Druvor

Riesling 50%, Nascetta 50%

Lagring

Gott att dricka nu, men kan lagras i 5 år.

Artikelnummer

228701

Producent

Fontanafredda

För restaurang

Antal kolli 6 st

Art. nr. Martin & Servera 777961

Art. nr. Menigo 720250

Pris (exkl. moms) 139 kr

Om producent Fontanafredda

FONTANAFREDDA grundades 1858 i Serralunga d’Alba av den förste Kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Efter finanskrisen på 1920-talet såldes Fontanafredda till banken Monte dei Paschi di Siena 1931. Entreprenörerna Oscar Farinetti [...] Läs mer

Det var spännande tider med konflikten mellan traditionalisterna och modernisterna, som kom att kallas Barolo Boys, men det var också farliga tider

Piemonte i nordvästra Italien är hyllat av vinentusiaster världen över. Producenten Fontanafredda är idag en av de starkaste representanterna för detta fantastiska vinområde.

På 1980- och 90-talet bröt en grupp unga modernistiska vinmakare i Barolo i Piemonte upp och gjorde uppror mot föräldragenerationen. Barolo var inget känt område bland vanliga konsumenter och de ville göra något nytt och mer lättsålt i samband med att de skulle ta över sina familjers vingårdar. De förändrade sättet att både vinifiera och lagra vinerna.

De ville få omedelbar avkastning, inte efter tolv år som traditionalisterna med ekonomisk stabilitet som kunde lagra sina viner.

Roberto Bruno bevittnade konflikten på nära håll. Han växte upp i en familj som gjorde vin i Piemonte, och fick 1991 efter universitetsstudierna jobb som VD på producenten Fontanafredda.

”Det var spännande tider med konflikten mellan traditionalisterna och modernisterna, som kom att kallas Barolo Boys, men det var också farliga tider. Det visade sig i slutändan bli bra och nu kan alla samarbeta på bättre villkor och stärka Barolo som varumärke”, säger Roberto Bruno.

Konflikten som en gång blossade upp mellan traditionalisterna och modernisterna har lugnat sig och idag gör man viner på mer unisona tillvägagångssätt där terroir och läge sätter stil och smak snarare än vinifieringsmetoder. Fontanafredda räknades nog som en av traditionalisterna på 1980- och 90-talet, men ses idag som en viktig och nytänkande producent i Langhe regionen i Piemonte.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR: FONTANAFREDDA – DÄR RÄNDERNA ALDRIG GÅR UR.
Marin Langhe Bianco 149kr
Beställ på Systembolaget
Produktblad

Marin Langhe Bianco

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget