- Vegansk
La Spinetta Barbaresco Bordini
Vinet har en tydlig doft av hallon, rosor, nypon och kryddor. Smaken domineras av den fylliga kroppen, den röda frukten, toner av fat och med en frisk, balanserad syra och markerade unga tanniner.
Vinet har en tydlig doft av hallon, rosor, nypon och kryddor. Smaken domineras av den fylliga kroppen, den röda frukten, toner av fat och med en frisk, balanserad syra och markerade unga tanniner.
Vinet har en tydlig doft av hallon, rosor, nypon och kryddor. Smaken domineras av den fylliga kroppen, den röda frukten, toner av fat och med en frisk, balanserad syra och markerade unga tanniner.
Grillade rätter av rött kött eller vilträtter är idealiskt till detta vin.
Naturkork
2021
0.01 gram/100ml
Nebbiolo 100%
Gott att dricka nu men kan med fördel lagras i 5-15 år.
7487501
Druvorna kommer från stockar med en ålder mellan 30 och 34 år. Druvorna skördas i början till i mitten av oktober. Vinet börjar sin jäsning på temperaturkontrollerade ståltankar i 14 dagar. Malolaktiskt jäsning sker sedan på ekfat och därefter lagras vinet i 20 månader i 50 % nya franska ekfat och 50 % ettåriga franska ekfat. Vinet får sedan mogna i tre månader på ståltank och sedan i ytterligare 3 månader på flaska. Vinet är inte filtrerat och släpps för försäljning tidigast 3 år efter skörden.
Antal kolli 6 st
Art. nr. Martin & Servera 103792
Art. nr. Menigo 727249
Pris (exkl. moms) 499 kr
I en serie om fem delar möter vi Giorgio Rivetti, den smått legendariske vinmakaren från Piemonte – mannen bakom La Spinetta och Contratto.
La Spinetta ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana i Italien. Deras största vineri ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti men det första röda vinet, Barbera d’Asti Ca di Pian kom först 1985. Mest kända är de för sin högkvalitativa Nebbiolo och sina kraftfulla vingårds-Barbaresco med namnen Gallina och Starderi i Neive och Valeirano i Treiso.
År 2000 köptes den 8 hektar stora vingården Campè i Grinzane Cavour i Barolo, som efter det seglat upp till att bli ett av deras absoluta flaggskeppsviner. 2001 införskaffades 65 hektar vingård i Terricciola, Toscana och vineriet Casanova stod klart 2007, där man fokuserar på druvan Sangiovese.