A Christmann Meerspinne Riesling Grosses Gewächs

Beställ

Produkten ingår i Systembolagets beställningssortiment.
Leveranstid: 5-8 dagar.

Årgång
2017
Pris (inkl. moms)
575 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
Artikelnr. 81502
Producent A. Christmann
Ursprung Tyskland, Pfalz
Typ Vin, Vitt vin, Torrt, friskt och fruktigt
Druvor Riesling 100%
Karaktär Torr, Fyllig, mycket stram, koncerntrerad och nyansrik, fruktig smak med utpräglad mineralkaraktär och inslag av blommor, lång, ren och elegant eftersmak
Sockerhalt <3 gram/liter
Vinifikation Druvorna skördas för hand och transporteras till vinanläggningen i grunda tråg. Druvorna pressas skonsamt och musten får jäsa långsamt, vid låg temperatur och med sin egen naturliga jäst, i drygt två månader. Efter avslutad jäsning lagras vinet på rostfria ståltankar och på stora ekfat i kontakt med sin jästfällning. Efter cirka 6 månader buteljeras vinet. Vingården hette tidigare Mandelgarten, från årgång 2015 återfick den sitt ursprungliga namn, Meerspinne.
Certifieringar Ekologisk
Förslutning Naturkork
Lagring Gott att dricka nu, kan lagras 1-15 år
Gott till Passar utmärkt till smakrika rätter av fisk, fågel och skaldjur, exempelvis grillad sjötunga.
Övrigt Meerspinne är en berömd vingård i närheten av byn Gimmeldingen som kan spåra sin historia tillbaka till 1400-talet. Den har under en period kallats Mandelgarten. Jordmånen är en blandning av sandsten och lössjord men har även en unik egenskap. Ett par meter under vingården ligger ett massivt kalkstensskikt som är vattenförande. Det gör att vinstockarna aldrig saknar vatten ens under extremt torra årgångar. Den stora temperaturskillnaden mellan dag och natt ger friska, komplexa och utpräglat aromatiska viner. Grosses Gewächs är kvalitetsbeteckning för enskilda vingårdar som skapats av den Tyska vinodlarorganisationen VDP. Beteckningen motsvarar Frankrikes Grand Cru och är den högsta klassificeringen. Christmann odlar sina vingårdar biodynamiskt med minimal filtrering och chaptaliserar aldrig sina viner.
För restaurang
Antal/kolli 6 st
Art. nr. Martin & Servera 709232
Pris (exkl. moms) 439 kr
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

A Christmann Meerspinne Riesling Grosses Gewächs

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

A Christmann Meerspinne Riesling Grosses Gewächs

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!