Fontanafredda Barolo Vigna La Rosa 2013

Årgång
2013
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Artikelnr. X500805749
Producent Fontanafredda
Ursprung Italien
Typ Vin, Rött vin, Stramt och nyanserat
Druvor Nebbiolo 100%
Karaktär Intensiv och enorm doft med stor komplexitet och fortfarande ung med inslag av mörka körsbär, fat, nypon, kryddor och marsipan. Smaken är mycket komplex och stor, med riktigt fin balans och struktur. Friska syror i samklang med ung, vital frukt och inslag av mörka och röda körsbär, mineraler, kryddor, fat, rosor, örter i en mycket balanserad stil. Lång eftersmak.
Sockerhalt 2.1 gram/liter
Vinifikation Vingårdsläget La Rosa är cirka 2 hektar stort och ligger i sydvästsluttning vilket är optimalt för druvan nebbiolo som gillar den starka eftermiddagssolen. Druvorna skördades för hand i början av oktober, och efter jäsning har vinet mognat i 3 år på stora fat av slavonsk och fransk ek. Därefter vilar vinet på flaska ytterligare 6-12 månader innan försäljning.
Förslutning Naturkork
Lagring Som godast mellan 2019 och 2030.
Gott till Eleganta och komplexa kötträtter av vilt eller nöt. Eller en klassisk pasta med tryffel!
Övrigt Vigna La Rosa är Fontanafreddas absolut bästa vingårdsläge. Namnet kommer från Rosa Vercellana som var grundaren Kung Vittorio Emanuele II's andra hustru. Deras son Greve Emanuele Alberto av Mirafiore började vinodlingen på Fontanafredda 1867.
För restaurang
Antal/kolli 6 st
Pris (exkl. moms) 699 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

Fontanafredda Barolo Vigna La Rosa 2013

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

Fontanafredda Barolo Vigna La Rosa 2013

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!