Vår vinvärld
Välkommen till vår vinvärld! Här vill vi att du som besökare ska kunna ta del av tips, inspiration, fakta och handfasta råd om mat och dryck. Eller varför inte lyssna på ett av våra härliga poddavsnitt.
Nyheter
Exklusiva lanseringar från La Spinetta
La Spinetta är ett familjeföretag i Barbaresco, känt för sitt miljöengagemang och sin karaktäristiska noshörning på etiketten. Här produceras världsklassviner av en ...
Nero d’Avola – Siciliens stolthet
När man pratar om italienska röda viner är det omöjligt att inte nämna Nero d’Avola – den mest kända och älskade druvan från Sicilien. ...
Fem fakta om vinlandet Portugal
Från Atlantens salta vindar till Alentejos solstekta jordar – Portugal är ett vinland som bjuder på mer än bara portvin. Här möts tradition och innovation i en vinvä...
Alejandro Bulgheroni Family Vineyards – Årets Vinhus 2026
Med egendomar i Toscana och en filosofi som förenar teknik, tradition och hållbarhet har Alejandro Bulgheroni Family Vineyards tagit vinvärlden med storm. Nu hyllas de som Årets ...
Barolo från Fontanafredda – Nebbiolo med ursprung, komplexitet och hållbarhet
Barolo är ett vin som inte bara berättar om druvan – det berättar om platsen. I Piemonte, där dimman ligger tät över vinbergen och Nebbiolo mognar lå...
Upptäck Côtes du Rhône
En vinregion med historia, karaktär och smakrik bredd. Côtes du Rhône är en av Frankrikes mest älskade vinregioner – och med god anledning. Här, längs floden ...
Upptäck Abruzzo med Umani Ronchi
Vinregionen Abruzzo är hem för druvan Montepulciano, som används för att framställa vinet Montepulciano d’Abruzzo – ett av Italiens mest mångsidiga och älskade rödviner. ...
Fem fakta om tysk Riesling
Tysk Riesling är en av världens mest uppskattade druvor – känd för sin friska syra, eleganta frukt och fantastiska bredd. Från de ikoniska sluttningarna i Mosel till ...
Fem fakta om ekfat
Tydlig fatkaraktär är en vanligt förekommande beskrivning av såväl rött som vitt vin. Det innebär att vinet har lagrats på ekfat, vilket kan på...
Lyft din kräftskiva – vinval som förädlar festen
Alla älskar kräftskiva! Men det kan vara lite svårt att matcha goda viner till en festmåltid med flera olika komponenter som salta kräftor, krämiga vä...
Tapas och vin – sommarens smaker på spanskt vis
Tapas är inte bara mat – det är en livsstil som fångar sommarens avslappnade glädje och lusten att njuta tillsammans. När soliga dagar och varma kvällar avlö...
Slotten av Bordeaux – Där vin och historia möts
Bordeaux ligger i sydvästra Frankrike och är världens mest kända vindistrikt och kanske det förnämsta rödvinsdistriktet. Regionen, är av många, känd fö...
Chardonnay och den smöriga stilen – kännetecken, tillverkning och matmöten
Chardonnay är kanske den mest kända gröna druvan i vinvärlden. Druvan odlas över hela världen, från Frankrikes klassiska Bourgogne till soliga Kalifornien, svala Nya Zeeland ...
Så väljer du rätt vin till skaldjur
Från ostron till kräftor – vinval för alla havets läckerheter Att matcha vin med skaldjur kan förhöja hela smakupplevelsen och lyfta en middag till nya ...
Italiens sommarsöta guldkorn
Aperitif, solkyssta drinkar eller avslutning på en middag? I Italien hittar vi alla svar när vi dyker ner i de lite sötare dryckerna att avnjuta under solen. Inspireras ...
5 fakta om druvan Sangiovese
Sangiovese är en av de mest älskade och mångsidiga druvorna från Italien, och den har fascinerat vinmakare och vinälskare i århundraden. Här är fem intressanta fakta ...
5 fakta om vindistriktet Vinho Verde
Vinho Verde är den största vinproducerande regionen i Portugal och sträcker sig från nordvästra hörnet under den portugisiska-spanska gränsen, hela vägen till Atlanten. ...
Vinlandet Österrike
Österrike är det land i världen som har flest vinodlare per capita. Här finns många småskaliga producenter — vilket särskiljer landet från andra vinproducerande lä...
Sekt - Bubblor från Tyskland
Tillverkad med passion och precision, erbjuder sekt ett brett spektrum av smaker. Från druvan Rieslings friska syra till Pinot Noirs eleganta djup är sekt en dryck fylld av karaktä...
Upptäck hållbarhet och smak från Lisboa-regionen
Vill du ha ett vin som kombinerar tradition, innovation och hållbarhet? Vinerna från Vidigal i Portugals Lisboa-region har allt detta! Producerade nära Atlantens friska vindar, där ...
Grillsäsongen är här - Vi ger dig våra bästa grillviner
Karré, burgare, kycklingspett och en massa grönsaker – grillsäsongen är lång och valen är många. Därför kan det vara bra att ha koll på vilka ...
Guld-, silver- och bronsvinst i årets Vinordic Wine Challenge!
Det regnade medaljer under årets tävling där vi får äran att pryda hela 4 av våra viner med medaljer. Läs om våra prisbelönta viner ...
Yarra Valley - en svalkande oas med Australiens hetaste viner
Yarra Valley, beläget bara en timmes bilresa från Melbourne i Australien, är ett område som förtrollar både vinentusiaster och resenärer. Med sina böljande ...
En resa till Alicante och skatterna av Costa Blanca
Vid Spaniens sydöstra kust breder sandstränderna ut sig kilometervis längs det som kallas Costa Blanca. Hit har både inhemska och internationella turister vallfärdat i generationer. ...
I vinglaset till påsk
När påskens helgdagar närmar sig och familj och vänner samlas kring bordet för att njuta av traditionella rätter, är det en perfekt tid att ...
Upptäck Rheinhessens vinmästare: Tradition och innovation i perfekt harmoni
Vinregionen Rheinhessen är en skattkista av mångfald och dynamik, där passionerade vinmakare kombinerar tradition med nytänkande för att skapa viner som fascinerar och förför. ...
Det randiga vinhuset
Fontanafredda är en av de mest prestigefyllda vinproducenterna i Italien, belägen i hjärtat av regionen Piemonte. Med en lång historia av vinframställning har Fontanafredda spelat en ...
Abruzzo - Italiens bäst bevarade hemlighet?
Bakom en bergkedja i centrala Italien gömmer sig en vinregion som sträcker sig ut till Adriatiska havet. Här hittar du en naturskön region med berg, kullar ...
Konsten att matcha vin med fisk
Att para vin med fiskrätter kan vara en verklig konstform, där rätt kombination kan höja både maten och vinet till nya höjder. Här ä...
Den tyska vinvägen
Restips - Deutsche Weinstrasse Sugen på att lära dig mer om tyska viner från Pfalz? Deutsche Weinstrasse tar dig till pittoreska byar, vackra vingårdar och fantastiska restauranger. ...
Smakklockor rött vin
Viner smakar och upplevs mycket olika beroende på en mängd faktorer såsom druva, klimat och vart ifrån det kommer. Därför har det skapats hjälpmedel ...
Så kan du urskilja smakerna på vitt vin
Viner smakar och upplevs mycket olika beroende på en mängd faktorer såsom druva, klimat och vart ifrån det kommer. Därför har det skapats hjälpmedel ...
Blason de Bourgogne: Ett hyllat exempel på hållbar vinproduktion
Blason de Bourgogne är resultatet av ett vinkooperativs framgångsrika arbete med hållbar vinproduktion och ett fint exempel på hur samarbete kan göra skillnad inom vinindustrin. Genom engagemang ...
Pinot Noir – En elegant introduktion till rött vin
Pinot Noir är en druva som ofta beskrivs som vinproducenternas våta dröm. Den är lika utmanande att odla som den är underbar att dricka. Men vad är det ...
Ekfatslagring för nybörjare
Som vinälskare kan det vara spännande att prova viner med olika lagringstider för att uppleva hur smaken förändras. Ett vin som endast har lagrats kort ...
Den moderna vinmakarens druva
Med en lång historia känd för söta vita kvantitetsviner ifrån främst Tyskland, har den gröna druvan Riesling idag utvecklats till en trendsättare ...
Appassimento – vinmakning för smakfulla viner
Appassimentometoden är en fascinerande och mycket uppskattad vinframställningsteknik som ger upphov till viner med enastående smakrikedom och komplexitet. Genom att torka druvorna innan vinifiering får man fram ...
Konsten att hitta kvalitetsviner
På jakt efter nya favoriter? Vi har nog alla stått på Systembolaget och velat mellan de olika etiketterna utan att vara helt säker på vad du får ...
En dold och prisvärd vinpärla
Marche är den italienska regionen med en mycket stark vintradition men som vars prislappar ibland kan lura dig. Varför är det så att viner från Marche ofta är ...
Vin till Julmat
En av de vanligaste frågorna vi får inför julhelgen är om det går att servera vin till julbordet. Och svaret är: Ja, det går utmä...
Enjoy Wine and Spirits 25 år
Vi är en av de största vinimportörerna på den svenska marknaden och en av Systembolagets äldsta leverantörer av vin. Vi är en del av koncernen Gruppo Di Luca. Tidigare hette vi Enosvezia och arbetade bara med vin, starkvin och sprit från Italien. År 2005 öppnade vi portföljen även utanför Italien, och 2008 bytte vi namn till Enjoy Wine & Spirits AB. Nu representerar vi ett 50-tal vinproducenter från de flesta stora vinländerna i världen. Samtidigt har vi vitaliserat vårt italienska sortiment och kan med stolthet fortsätta att titulera oss specialister på italienska viner.
70-talet
Fernando Di Luca tog både olivoljan och pastan till Sverige i början av 1970-talet.
1995
Fernando di Lucca startar Enosvezia som blir en av de första vinimportörerna vid avregleringen. Han rekryterar Thomas Holstein som VD. Pasqua vinner "Gyllene Glaset" Fontanafredda Serralunga dálba börjar säljas på Systembolaget
1996
Umani Ronchi vinner "Gyllene Glaset"
2000 -2002
Vi blir utsedda till årets Vinimportör tre år i rad
2005
Vi startar upp vår egen säljavdelning och börjar sälja viner till restauranger. Vi börjar också importera viner från andra länder än Italien.
2008
Vi byter namn till Enjoy Wine & Spirits AB
2009
Vi blir åtets vininportör för fjärde gången Fontanafredda vinner "Gyllene Glaset" Vi lanserar varumärket Tr3 Apor i Sverige och det friska vita vinet får snabbt många trogna fans.
2012
Vi lanserar Th3 Monkey´s
2019
Musella vinner "Gyllene Glaset"
2020
Vi fyller 25 år och firar att vi sedan start funnits med på top 10-listan över Systembolagets största leverantörer. Thomas Holstein avgår som VD efter 26 år i företaget och Christian Di Luca utses till ny VD
Detta är vi
Bottled with care
30% ekologiskt sortiment
Klimatkompensation
Letar du efter något att matcha vinet med?
Läs vår tidning Wine&Friends
Wine & Friends ger dig tips, inspiration, fakta och handfasta råd om mat och dryck. Tidningen går att prenumerera på gratis och skickas ut via post fyra gånger per år. Du kan även läsa senaste numret här.