fbpx
Öppna meny
Italien

La Spinetta Langhe Nebbiolo

Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Rött vin, Stramt och nyanserat 1500 ml 14.5%

Smakbeskrivning

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra

Smakbeskrivning

Karaktär

Nyanserad och elegant smak med frisk syra och karaktär av kryddig frukt, mörka körsbär, ceder och nypon. Lång eftersmak.

Gott till

Grillat eller stekt kött av nöt och vilt.

Passar till

Fågel
Grill
Nöt
Pasta
Vilt

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2018

Sockerhalt

0.21 gram/100ml

Druvor

Nebbiolo 100%

Lagring

Gott att dricka nu, men kan lagras ytterligare 5-7 år.

Artikelnummer

X500805698

Producent

La Spinetta

För restaurang

Art. nr. Martin & Servera 717819

Art. nr. Menigo 729784

Pris (exkl. moms) 429 kr

Om producent La Spinetta

LA SPINETTA ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana. Det största vineriet ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti [...] Läs mer

Här är jorden och vinet mer eller mindre i vårt DNA

I en serie om fem delar möter vi Giorgio Rivetti, den smått legendariske vinmakaren från Piemonte – mannen bakom La Spinetta och Contratto.

 

La Spinetta ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana i Italien. Deras största vineri ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti men det första röda vinet, Barbera d’Asti Ca di Pian kom först 1985. Mest kända är de för sin högkvalitativa Nebbiolo och sina kraftfulla vingårds-Barbaresco med namnen Gallina och Starderi i Neive och Valeirano i Treiso.

 

År 2000 köptes den 8 hektar stora vingården Campè i Grinzane Cavour i Barolo, som efter det seglat upp till att bli ett av deras absoluta flaggskeppsviner. 2001 införskaffades 65 hektar vingård i Terricciola, Toscana och vineriet Casanova stod klart 2007, där man fokuserar på druvan Sangiovese.

 

LÄS HELA ARTIKELSERIEN OM GIORGIO RIVETTI – ”BAROLO BOY” FRÅN PIEMONTE HÄR
Produktblad

La Spinetta Langhe Nebbiolo

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!