Recept
Rostad pumpasoppa
En värmande soppa på som passar utmärkt ruggiga höstkvällar och kalla vinterdagar. Matcha med ett mjukt och bärigt rött vin, exempelvis Piccini Chianti.
Tagliatelle med svamp och tryffel
En klassisk italiensk pastarätt. Får du inte tag i färsk tryffel, så går det lika bra med tryffelolja eller tryffelsalt. Kombinera med ett kryddigt och mustigt, rött vin - exempelvis Poggio Teo Valiano Chianti Classico.
Club steak med sparrisbroccoli och cannellinipuré
Grilla köttet om vädret tillåter, annars funkar det minst lika bra med stekpanna.
Bulgursallad med grillad kyckling, nektarin och dillyoghurt
En riktigt fräsch sallad med grillad kyckling, som kan utgöra det matiga alternativet på din buffé. Recept och foto: Simon Bajada.
Grillade räkor med röd coleslaw
Grillade räkor på spett gör definitivt succé på vilket buffébord som helst. Räkorna kan även stekas om du inte äger en grill. Recept och foto: Simon Bajada.
Högrevsbolognese med Mezze Maniche
En äkta bolognese ska koka länge! Köttet ska bli riktigt mört och falla isär. Helst ska bolognesen göras på högrev och plommontomat.
Grillad entrecôte med krämig dressing på rostad vitlök
En klassisk grillad entrecôte som serveras med ugnsrostad potatis, en krämig dressing på rostad vitlök och ett glas sammetslen Barbera.
Hel grillad kyckling med färska örter
Att grilla en hel kyckling på grillen tar sin tid, men är värt varenda minuts väntan. Krydda med olivolja, citron, vitlök och rosmarin. Servera med grillade grönsaker.
Flankstek med ramslökspesto, kikärtor och fetaoströra
Välj om du steker eller grillar flanksteken. Smaklökarna kommer sjunga gospel vilket som. Recept och foto: Simon Bajada.
Rostad spetskål, morotspuré, solrosfrön och salvia
Kör spetskålen i stekpanna eller på grillen. Du väljer, gott blir det i alla fall! Recept och foto: Simon Bajada.
Rosésallad med kräftröra
En lika god som vacker rätt, där koppar av rosésallad fylls med kräftröra. Recept och foto: Simon Bajada.
Sparris med pocherat ägg, löjrom och crème fraiche
Kombinera vårens primörer, i detta fall sparris, med ett friskt och fruktigt vin. Recept och foto: Simon Bajada.
Boeuf bourguignon
En fransk klassiker. Smakrik köttgryta med högrev, sidfläsk och såklart rött vin.
Pasta all’Arrabbiata
Pasta all’Arrabbiata är en klassisk italiensk pasta. Gå gärna lite lugnt fram med chilin så att inte hettan tar över, låt hellre sötman från dess frukt lyfta maten tillsammans med persilja och riven parmesan på toppen.
Lakritspavlova med lemoncurd och bär
Avsluta middagen med denna magiska dessert.
Tournedos Rossini
En varmrätt som får vilken middag eller högtid att lyfta till nya höjder.
Köttbullar med potatismos, pressgurka och lingon
Tänk på att råvarorna är A och O när du rullar dina köttbullar. Med klassiska tillbehör som potatismos, pressgurka och rårörda lingon är rätten svensk husmanskost personifierad. Ska du ha köttbullarna på julbordet kan du skippa tillbehören och satsa på andra julklassiker såsom Janssons frestelse.
Steak Salad
Steak Salad är en klassiker som passar utmärkt till Pinot Noir. För bästa smak - välj ekologiskt kött! PS. Man får ha bearnaisesås till köttet om man vill.
Råraka på rotselleri med laxtartar
Förvandla den klassiska rårakan genom att ersätta potatisen med smakrik, nötig rotselleri och du får en spännande förrätt eller lyxig lunchrätt för en billig peng. Löjrom i all ära men en frisk, krispig laxtartar är ett minst lika gott alternativ!
Rödvinsglacerat lammrack med ugnsbakade grönsaker
För att komponera en härlig trerätters middag rekommenderar vi även Carpaccio på rökt tonfisk med lime och parmesan (4 pers) till förrätt och till efterrätt en Zabaioneparfait med rostad cocos och rårörda bär (4 pers).
Lammfärsbiffar med bönor och olivcrème
Lammfärsbiffar smaksatta med salvia och timjan som serveras med cannellinibönor och en färdig olivcreme.
Chèvre- och lökmarmeladsfyllt filodegsknyte
Liten råbiff med kapris och vaktelägg
Parmaskinka, fylld med citron- och rucolacrème
Snabba grytan med Salsicciakorv
Vita bönor med basilika och tomat
Bruschetta med bönsallad
Choklad- och myntaglass med apelsinmarinerade jordgubbar
Lammlägg i Barolo
Kokt kalvkött med grön sås
Ripa med blåbärssås och sockerbrynt brysselkål
Sparrissoppa med Rotari
Kronärtskockscanelloni med parmaskinka och vitlöksbrynta champinjoner
Bakade tomater med pecorino
Fikonpaj med getost och honung
Pizza med päron och gorgonzola
Pizza al Mare
Pizza Bresaola
Pizza Napoletana
Vaniljglass med kaffeflarn
Pizza Prosciutto
Tomatsås
Fikon i Vin Santo med mandelgrädde
Svamprisotto med coppachips
Semifreddo di Arabica
Caponata
Involtini di vegetario
Gorgonzolagratinerade havskräftor
Hummercaesarsallad
Zabaionparfait med rostad cocos och rårörda bär
Ugnsbakad fisk med vitlök och musslor
Oavsett om du fångat fisken själv eller köpt den i delidisken, kommer detta recept få det att sjunga i gomseglet.
Vitello tonnato
Ostron med het tomatsås
Osso Buco alla milanese
Crostini
Servera dina crostinis som de är eller med valfritt pålägg. Endast fantasin får avgöra hur du äter dina crostinis.